Budgetcoach: een gewaardeerd beroep

Het lukt veel huishoudens vaak niet om financieel overzicht te houden. De vaste woonlasten, onverwachte reparaties en leuke uitjes; het zijn allemaal uitgaven die vaak aan het eind van de maand hoger blijken te zijn dan de vaste inkomsten. Het leidt tot een betalingsachterstand of zelfs grotere gevolgen, zoals woninguitzet. Een budgetcoach heeft de belangrijke taak dit te voorkomen en mensen financiële begeleiding te bieden. Als budgetcoach leert u mensen uitgaven te beheren, een goede budget te maken en hen uiteindelijk te leiden naar een gezonde financiële situatie. Een opleiding tot budgetcoach is dus het begin van een nieuwe gewaardeerde carrière.

Wat leer ik in een cursus budgetcoach?

Tijdens de cursus budgetcoach worden alle financiële kennis en vaardigheden behandeld die essentieel zijn om als budgetcoach aan de slag te gaan. Zo leert u onder andere een budgetplan op te stellen en het herkennen van risicovolle financiële situaties. De kennis vraagt natuurlijk ook om een goede uitvoering. Daarom gaat u ook aan de slag met verschillende coachingstechnieken en communicatievaardigheden. Hiermee is de cursus ook een fijne aanvulling binnen andere vakgebieden, zoals maatschappelijk werkers en hulpverleners. Na afronding van de thuisstudie tot budgetcoach bent u vakbekwaam en kunt u met een erkend certificaat direct starten als budgetcoach.

Starten met een thuisstudie tot budgetcoach

Spreekt het helpen van mensen als budgetcoach u wel aan? Wacht dan niet langer en wordt budgetcoach! Met behulp van een thuisstudie budgetcoach kunt u thuis op eigen tempo en in eigen tijd het certificaat behalen. Zo is het voor iedereen mogelijk coach te worden. Waar wacht u nog op?

Vergelijk alle aanbieders met een cursus budgetcoach hier bij ons. Kies een passende cursus coaching en meld u direct aan. Starten met de opleiding tot budgetcoach kan direct!

 

Bekijk alle Cursussen