Wat doet u als sociaalpedagogische hulpverlener?

Als sociaalpedagogische hulpverlener bent u breed inzetbaar. Tijdens de opleiding HBO-Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlener komen dan ook alle aspecten van het vak aan bod, zoals onder andere sociaal-maatschappelijke problematiek, professioneel communiceren, pedagogisch begeleiden en het coördineren van zorg. Zo kunt u na het behalen van uw diploma bijvoorbeeld aan de slag in de ouderenzorg, bij een maatschappelijke opvang, bij vluchtelingenwerk of jeugdzorg of als medewerker daklozenopvang. Ook kunt u aan de slag gaan bij een activiteitencentrum, in de psychiatrie of als medewerker verslaafdenopvang. Kortom, als sociaalpedagogische hulpverlener wordt u opgeleid om mensen, van jong en oud, met uiteenlopende problemen te helpen weer grip op hun leven te krijgen.
De werkzaamheden van sociaalpedagogische hulpverleners worden beïnvloed door veranderingen die worden doorgevoerd binnen de samenleving en de wetgeving. Verantwoordelijkheden worden steeds meer decentraal. Vandaar dat er een omslag plaatsvindt van verzorgingsstaat naar participatiestaat. Hulpverleners zijn daarom genoodzaakt om hulpverlening te bieden in lijn met Welzijn Nieuwe Stijl. Tijdens de opleiding HBO-Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) wordt hier dan ook aandacht aan besteed.

Flexibel studeren

Wilt u graag opgeleid worden tot sociaalpedagogische hulpverlener, maar wilt u liever geen klassikale lessen volgen? Dat kan! U heeft de mogelijkheid om flexibel te studeren. Zo kunt u zelf bepalen waar en wanneer u tijd besteedt aan uw studie HBO-Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlener (SPH). U bepaalt wanneer u leert, wanneer u aan opdrachten werkt en wanneer u examens maakt. Er zijn geen deadlines of andere verplichtingen aan de opleiding verbonden. Hierdoor is deze opleiding geschikt voor mensen met een baan of een druk privéleven die hiernaast ook willen studeren. De opleiding is NVAO geaccrediteerd en dus van bewezen kwaliteit.

Aanmelden voor HBO-Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Wilt u de belangrijke rol van een sociaalpedagogische hulpverlener op u nemen? Wacht dan niet langer en meld u aan voor de opleiding HBO-Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Aanmelden voor de opleiding gaat heel eenvoudig:

  1. Bekijk alle aanbieders voor een opleiding tot sociaalpedagogische hulpverlener bij Alleopleidingenencursussen.nl
  2. Kies de opleiding die het best bij u past
  3. Meld u aan en start direct!
Bekijk alle Thuisstudies