Opleiding tot specialist in Java

De opleiding HBO Back-end Java developer is geschikt voor iedereen die aan de slag wil gaan als back-end developer en zich daarbij wil specialiseren in Java. Wilt u de overstap maken naar de IT of wilt u als IT’er doorgroeien naar een functie op hbo-niveau? Met de opleiding HBO Back-end Java developer doet u uitgebreide kennis en vaardigheden op en ontvangt u bovendien branche-erkende certificaten van hoge waarde. Tijdens de opleiding leert u onder andere over UML (Unififed Modeling Language), PHP, MySQL en Java-programmeren. Na het afronden van de opleiding kunt u onder andere koppelingen maken met andere applicaties en bent u in staat om functionele wensen te vertalen naar concrete technische oplossingen.

Voordelen van een thuisstudie

Wilt u in korte tijd alle kennis en vaardigheden opdoen om als back-end developer aan de slag te gaan? Dan is de thuisstudie HBO Back-end Java developer wellicht iets voor u. Een opleiding volgen vanuit huis kent bovendien verschillende voordelen:

  • Flexibel studeren: u bepaalt zelf uw startdatum en kunt bovendien direct starten nadat u zich heeft aangemeld.
  • Ondersteuning door topdocenten: u wordt op afstand bijgestaan door topdocenten met ervaring in de praktijk. Bovendien zorgen deze docenten ervoor dat problemen en/of vragen worden opgelost.
  • Geen toelatingseisen: Er zijn geen vooropleidingseisen aan de opleiding verbonden. Wanneer u nog niet over programmeerervaring beschikt, wordt wel aangeraden om voorafgaand aan de opleiding een cursus programmeren te volgen.
  • Studeren op uw eigen tempo: Met een thuisstudie bepaalt u zelf waar en wanneer u studeert. U kunt dus zelf beslissen op welke momenten u leert, opdrachten maakt en examens aflegt. Er zijn geen verplichtingen of deadlines verbonden aan de opleiding.
  • Besparen op reistijd en reiskosten: Doordat u uw opleiding via een speciaal ontwikkelde e-learning programma volgt, hoeft u, op uw tentamen na, nergens heen te reizen. Hierdoor kunt u een heleboel reistijd en reiskosten besparen.
  • Eenvoudig te combineren met een baan: Wilt u uw opleiding combineren met uw baan of gezinsleven? U kunt uw thuisstudie altijd en overal volgen, waardoor u de opleiding goed kunt combineren met uw baan en/of uw gezinsleven.
  • Erkend certificaat: Na het succesvol afronden van de thuisstudie ontvangt u het certificaat Oracle Certified Associate Java SE 8 Programmer I van Oracle.

Starten met de opleiding HBO Back-end Java developer

Bent u geïnteresseerd in een opleiding die u in korte tijd klaarstoomt voor een functie als back-end developer? Wacht dan niet langer en start vandaag nog met de opleiding HBO Back-end Java developer.
Alle Opleidingen en Cursussen heeft alle aanbieders voor een opleiding back-end Java developer voor u geselecteerd. Kies de opleiding die het best bij u past en meld u aan. Starten kan vervolgens direct!

Bekijk alle Thuisstudies