Kappercursus 

Met een cursus kapper leert u verschillende technieken zodat u zelf de mooiste kapsels kan maken. Het knippen, verven en in model brengen van het haar is hier een groot onderdeel van. Maar wat dacht u van haarverzorging? De verzorging van het haar is ook een onderdeel van een cursus kapper. U moet weten hoe klanten het gewenste kapsel het beste kunnen verzorgen zodat het zo lang mogelijk in model blijft en zodat de kleur er zo lang mogelijk stralend uit blijft zien. Tijdens de cursus leert u bijvoorbeeld ook welke kapsels het beste bij een bepaalde gezichtsvorm staan. Als u zichzelf graag alleen verdiept in het knippen van kapsels dan zijn daar ook speciale cursussen voor. Tijdens een cursus haarknippen focust u namelijk op de kniptechniek die u nodig heeft voor het knippen van verschillende kapsels. Het stukje verzorging hoort hier uiteraard ook bij. U leert zelf modieuze kapsels knippen en verzorgen.

Opleiding tot kapper thuis volgen?

Met een thuiscursus kapper leert u verschillende technieken zodat u zelf de kapsels van uw kinderen, familieleden of vrienden kunt knippen. Bij de thuisopleiding kapper leert u speciale kniptechnieken zodat u moderne kapsels kan maken. Dit kan met diverse kniptechnieken, maar denk ook aan het verven van haar en de verzorging van kapsels. Ook leert u tijdens een kappersopleiding thuis hoe u een kapsel uitzoekt dat het beste bij iemand zijn/haar gezicht past. De cursussen worden voorzien van online lesmateriaal. Het lesmateriaal kan bijvoorbeeld bestaan uit instructievideo’s en kennisoefeningen. Een groot voordeel van een kappersopleiding thuis is dat u kan leren waar en wanneer u zelf wilt!


Bent u geïnteresseerd een opleiding tot kapper? Bekijk hier dan alle aanbieders voor een thuisstudie kapper en ga direct aan de slag! 

Bekijk alle Cursussen