Inhoud opleiding MBO Medewerker Dierverzorging

Tijdens de opleiding MBO Medewerker Dierverzorging leert u alles over dieren. Zo leert u over zaken als de verzorging, voeding en voortplanting van dieren, maar komen ook zaken als rassenkennis, huisvesting van dieren en de gezondheid van dieren aan bod. Als medewerker dierenverzorging bent u degene die de dieren voert en verzorgt, maar ook degene die de leefomgeving van de dieren verzorgt. Na het afronden van de opleiding MBO Medewerker Dierverzorging weet u hoe u met dieren om moet gaan, hoe u ze moet verzorgen en herkent u wanneer er afwijkingen zijn, waardoor u op tijd een deskundige kunt inschakelen. U kunt aan de slag gaan bij onder andere een asiel, een dierenpension, een hondenkennel, een kinderboerderij of een dierentuin. Lijkt dit u wat? Kies dan voor de opleiding MBO Medewerker Dierenverzorging.

Waarom kiezen voor een thuisstudie MBO Medewerker Dierverzorging?

Wilt u van uw passie voor dieren uw baan maken of heeft u een baan in de dierverzorging maar wilt u meer kennis opdoen? Met de opleiding MBO Medewerker Dierverzorging leert u alles over het voeren en verzorgen van dieren, de huisvesting van dieren, het begeleiden van voortplanting en leert u ziektes te herkennen. Naast een kennisdeel beschikt de opleiding ook over een groot praktijkdeel. Hierdoor doet u alle kennis en vaardigheden op die u in de praktijk nodig heeft. Om uw vaardigheden in de praktijk te trainen is stage een verplicht onderdeel van de opleiding MBO Medewerker Dierverzorging. Doordat u zelf mag bepalen hoe u de stageperiode indeelt (in overleg met het stagebedrijf), kan u uw stage goed combineren met uw baan en/of privéleven. Bovendien kan u door te kiezen voor een thuisstudie MBO Medewerker Dierverzorging zelf kiezen waar en wanneer u studeert en wanneer u examens aflegt.

Volg de opleiding MBO Medeweker Dierverzorging

Bent u geïnteresseerd in een opleiding die u klaarstoomt om dieren van een prettig leven te voorzien? Wacht dan niet langer en start vandaag nog met de opleiding MBO Medewerker Dierverzorging. Ieder dier heeft zijn eigen leefomgeving, gedrag en gewoonten. Met de opleiding MBO Medewerker Dierverzorging bent u in staat alle dieren de verzorging te geven die ze nodig hebben.
Alle Opleidingen en Cursussen heeft alle aanbieders voor een opleiding medewerker dierverzorging voor u geselecteerd. Kies een opleiding die het best bij u past en meld u aan. Starten kan direct!

Bekijk alle Vakgebieden