Wat doet u als tandartsassistent?

Als tandartsassistente krijgt u verschillende taken toegewezen. Geen dag is hetzelfde! Als tandartsassistent bent u het gezicht van de tandartsenpraktijk. U bent namelijk het eerste aanspreekpunt voor patiënten. U bent degene die patiënten ontvangt en degene die adviezen en voorlichtingen geeft. Daarnaast bent u degene die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt in de praktijk. U maakt planningen en verzorgt de administratie. En natuurlijk behoort het assisteren tijdens het voorbereiden, uitvoeren en afronden van tandheelkundige behandelingen tot uw takenpakket. Enkele tandheelkundige handelingen zal u zelfstandig mogen uitvoeren. Kortom, wat kan een tandartsassistent eigenlijk niet?
U kunt er als tandartsassistent voor kiezen om in een tandartsenpraktijk aan de slag te gaan bij een tandarts of bij een mondhygiënist, maar u kunt er ook voor kiezen om te solliciteren bij een ziekenhuis of bij een specialist.

Thuisstudie MBO Tandartsassistent

Wilt u graag werken in een ondersteunende functie in een tandartsenpraktijk maar wilt u niet klassikaal les volgen? Dan kunt u ervoor kiezen om de opleiding MBO Tandartsassistente vanuit thuis te volgen. Naast de mogelijkheid om thuis te studeren zijn er enkele praktijkdagen verbonden aan de opleiding. Tijdens deze praktijk dagen zal u met een topdocent uit de praktijk aan de slag gaan. Hierdoor zal u vaardigheden die u als tandartsassistente nodig heeft, ontwikkelen. Alle theoretische kennis die u voorafgaand aan deze dagen heeft opgedaan komt nu samen met de praktijk. Op deze manier bent u perfect voorbereid om de arbeidsmarkt op te gaan! Een thuisstudie MBO Tandartsassistent is goed te combineren met een baan of druk privéleven. Er zijn namelijk geen deadlines of andere verplichtingen aan de opleiding verbonden. U bent zelf degene die beslist waar en wanneer u studeert, wanneer u opdrachten maakt en wanneer u examens aflegt.

Starten met de opleiding MBO Tandartsassistent

Lijken de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de tandartsassistente u iets? Kies dan voor de opleiding MBO Tandartsassistent. Alle Opleidingen en Cursussen heeft alle aanbieders voor een opleiding MBO Tandartsassistente voor u geselecteerd. Hieruit kunt u de aanbieder met een opleiding tandartsassistent die het best bij u past kiezen. Vervolgens kunt u zich eenvoudig aanmelden. Starten kan direct. Waar wacht u nog op?

Bekijk alle Thuisstudies