Wat ga ik leren?

Om bij een parfumerie aan de slag te gaan moet je beschikken over de juiste vakkennis, deze leer je tijdens de cursus parfumerie. Tijdens een parfumeur opleiding leert u advies te geven over de juiste geur. De juiste geur is namelijk persoonsgebonden en voor iedereen anders. Om klanten goed te kunnen adviseren is het noodzakelijk om kennis te hebben over de diverse producten in de cosmeticabranche. Ook komt er een stukje huidverzorging en cosmetica bij kijken. U leert alles over parfumerie, cosmetica en huid. 

Vaardigheden cursus parfum maken

Naast de nodige vakkennis zijn er ook een aantal vaardigheden die u leert tijdens de cursus parfumerie. Wanneer u klanten adviseert over de juiste geur wilt u dit natuurlijk zo goed mogelijk doen. Tijdens een opleiding parfumerie leert u het advies af te stemmen op de persoonlijke voorkeur van klanten. U leert klanten op een vakkundige manier advies geven en helpt hen bij het kiezen van de geschikte producten. Klantgericht en klantvriendelijk adviseren zijn een must in de wereld van parfumerie.  

Toelatingseisen opleiding parfumerie

Voor een opleiding parfumerie is er geen spraken van toelatingseisen of een specifieke vooropleiding. Waar u wel over moet beschikken is een flinke dosis ambitie en vooral enthousiasme. Een cursus parfum maken is geschikt voor iedereen met enthousiasme voor de parfumeriebranche en voor ieder met de ambitie om aan de slag te gaan in een parfumerie. 

Bekijk alle Cursussen