Studieprogramma cursus visagist

Het exacte studieprogramma zal er per aanbieder net wat anders uitzien. Toch zijn er een aantal essentiële onderwerpen die (meestal) tijdens een cursus make-up artist worden behandeld. Het gaat om de onderwerpen materiaal, huidverzorging, gezichtsanalyse, kleurenleer, haarverzorging en -styling & make-up. 

Materiaal

Zoals u weet zijn er verschillende materialen nodig voor het aanbrengen van make-up. U leert welke materialen nodig zijn voor het behalen van het beste resultaat.

Huidverzorging

Bij een cursus make-up artist wordt niet alleen naar het onderdeel make-up gekeken, maar ook naar de verzorging van de huid. Een verzorgde en schone huid draagt namelijk bij aan een mooi uitziend make-up resultaat. 

Gezichtsanalyse

Tijdens een opleiding make-up artist leert u de mooie kenmerken in het gezicht te accentueren. Hiervoor is het van belang dat u de verhoudingen en gezichtsvormen leert herkennen.

Kleurenleer

Inzicht krijgen in de mogelijkheden en effect die kleur kunnen hebben is erg van belang.
Haarverzorging en -styling
Bij een compleet plaatje hoort zowel make-up als passende styling van het haar. 

Make-up

De juiste toepassing van make-up is afhankelijk van een aantal factoren. Namelijk van huidtypen, de tijd van de dag en de belichting. Er zijn namelijk verschillende soorten make-upgebruik voor verschillende gelegenheden. Hier gaat u tijdens een opleiding make-up artist dieper op in. 

Let er op dat het studieprogramma dus kán afwijken. We hebben deze onderwerpen op een rij gezet omdat dit mééstal de essentiële onderwerpen zijn tijdens een opleiding make-up. Zo heeft u beter inzicht over wat u kan verwachten. 

Start met een thuisstudie visagie

Wanneer u interesse heeft in het vak kunt u ook kiezen voor een thuiscursus visagie. Op deze manier kunt u studeren waar en wanneer u wilt. Een thuisopleiding visagie kunt u op uw eigen laptop of computer volgen. U leert alsnog het vakgebied kennen, maar nu vanuit thuis. Ondanks dat u via thuis studeert, heeft u vaak toch persoonlijke begeleiding van deskundige docenten. Dit verschilt uiteraard per aanbieder. 

Bekijk alle aanbieders voor een cursus tot visagist op Alleopleidingenencursussen.nl. Kies een passende thuiscursus visagie en ga aan de slag!

Bekijk alle Cursussen