Carrièreperspectief na de opleiding HBO Werktuigbouwkunde

De opleiding HBO Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerpen en produceren van apparaten en machines. Doordat ieder producerend bedrijf werktuigbouwkundigen in dienst heeft, zijn de beroepsmogelijkheden voor afgestudeerden van werktuigbouwkunde breed. Zo kunt u na het afronden van de opleiding HBO Werktuigbouwkunde aan de slag gaan als technisch adviseur, werkvoorbereider, ontwerper, ontwikkelaar van technische installaties, montagegeleider of technische inkoper. Ook gaan veel afgestudeerden aan de slag als projectleider of vervullen andere leidinggevende functies.

Opleiding HBO Werktuigbouwkunde vanuit thuis

Wilt u uw kennis op het gebied van werktuigbouwkunde (verder) ontwikkelen met een thuisstudie op HBO-niveau? Bekijk dan eens de flexibele opleiding HBO Werktuigbouwkunde. Een opleiding volgen vanuit huis kent bovendien een aantal voordelen.

  • Flexibel studeren: u bepaalt zelf uw startdatum en u kunt direct starten nadat u zich heeft aangemeld.
  • Ondersteuning door topdocenten: u wordt op afstand bijgestaan door topdocenten met ervaring in de praktijk. Bovendien zorgen deze docenten ervoor dat problemen en/of vragen worden opgelost.
  • Geen toelatingseisen: er zijn geen vooropleidingseisen aan de opleiding verbonden. Bovendien zijn leeftijd, afkomst en niveau van ondergeschikt belang. Iedereen met een HAVO, VWO of MBO-nibeau 4 diploma kan zich aanmelden voor de opleiding.
  • Kies uw eigen tempo: u bepaalt zelf waar en wanneer u studeert. Dit houdt in dat u zelf beslist over de momenten waarop u leert, opdrachten maakt en examens aflegt. Er zijn geen verplichtingen of deadlines verbonden aan de opleiding.
  • Geen reistijd en reiskosten: u volgt uw opleiding via een speciaal ontwikkelde e-learning programma. Hierdoor hoeft u, op uw examen na, nergens heen te reizen waardoor u een heleboel reistijd en reiskosten bespaard.
  • Goed te combineren met een baan: wilt u een carrièreswitch maken of wilt u uw kennis opfrissen? Doordat u een thuisstudie altijd en overal kan volgen, kunt u de opleiding goed combineren met uw baan.

Aanmelden voor de opleiding HBO Werktuigbouwkunde

Bent u creatief, nauwkeurig en kunt u goed met cijfers omgaan? Kunt u daarnaast goed samenwerken en heeft u belangstelling voor techniek? Wacht dan niet langer en meld u aan voor de opleiding HBO Werktuigbouwkunde. Aanmelden kan eenvoudig via Alleopleidingenencursussen.nl. Hier vindt u namelijk alle aanbieders van een opleiding HBO Werktuigbouwkunde. Uit de selectie aanbieders kunt u een aanbieder voor de opleiding kiezen die het best bij u past. Vervolgens kunt u zich eenvoudig aanmelden en direct starten met de opleiding.

Bekijk alle Thuisstudies