Informatie Kies de opleiding of cursus die bij u past! Thuisstudies Vakgebieden Cursussen Taalcursussen Kinderen Opleiding aanbieders Nieuws
Civas opleidingen thuisstudie gratis proefles

Wat houdt een studie journalistiek in?

Een baan in de journalistiek vraagt om veel kennis en vaardigheden die dagelijks gebruikt zullen worden. Een opleiding journalistiek stoomt u hiervoor klaar. Zo leert u alles over de journalistieke ethiek, het verschoningsrecht en ontdekt u hoe om te gaan met nieuwsbronnen. Daarnaast wordt in de thuisstudie journalistiek veel aandacht besteed aan de praktijk. Dit betekent het oefenen van journalistieke vaardigheden, waaronder interviewen, schrijven en kritische vragen stellen. Sommige thuisstudies geven zelfs de mogelijkheid tot het lopen van een stage, waarin deze vaardigheden daadwerkelijk kunnen worden toegepast. Zo bereidt een opleiding journalistiek u helemaal voor om als échte journalist verslag te doen van de dagelijkse ontwikkelingen.

Voordelen thuisstudie journalistiek

Bent u toe aan een carrière switch maar heeft u geen tijd voor het volgen van een klassikale studie journalistiek? Een thuisstudie journalistiek is speciaal ontwikkeld om degene die graag een diploma willen halen, maar door bepaalde factoren worden tegengehouden, te helpen. Met een thuisstudie journalistiek is het immers mogelijk vanuit huis te studeren. U bepaalt hierbij waar, wanneer en hoe u studeert. Er zijn geen deadlines of een geplande einddatum. Zo studeert u op eigen tempo en kunt u geen studievertraging oplopen. Een opleiding journalistiek vanuit huis is bovendien een stuk goedkoper als een klassikale studie. Na afronding van de studie journalistiek ontvangt u een erkend diploma, waarmee u direct beschikbaar bent op de arbeidsmarkt. Zo wordt het volgen van een opleiding journalistiek voor iedereen mogelijk.

Journalist worden? Start met de opleiding journalistiek

Wilt u graag waarheden aan het ligt brengen, inspirerende mensen leren kennen en mensen elke dag het laatste nieuws vertellen? Journalist worden kan eenvoudig met een opleiding journalistiek. Bekijk op Alle opleidingen en cursussen vindt u alle aanbieders voor een thuisstudie journalistiek op een rij.

Beginnen kan eenvoudig door u aan te melden. Er is geen vaste begindatum, dus starten met een opleiding journalistiek kan direct!