Waarom een typecursus volgen?

Het nut om een typecursus te volgen, wordt nog vaak door mensen onderschat. Want iedereen kan toch typen? Toch zijn er meerdere voordelen wanneer uw kind een typecursus volgt:

  1. Meer focus op de inhoud: het maken van opdrachten vraagt niet alleen om concentratie voor het bedenken van de inhoud, maar ook het typen kost inspanning. Met het volgen van een typecursus leert uw kind blind typen. Hierdoor hoeft er niet meer naar het toetsenbord te worden gekeken, wat veel inspanning bespaard.
  2.  Betere lichaamshouding:  naast dat blind typen voor een betere concentratie zorgt, verbetert het ook de lichaamshouding. Kinderen hoeven immers niet meer voorovergebogen naar het toetsenbord te zoeken naar de juiste letters. Dit verbetert de zithouding achter een computer en voorkomt gezondheidsklachten. 
  3. Sneller huiswerk afgerond: met de typecursus leert uw kind snel typen. Hierdoor wordt het maken van opdrachten eenvoudiger en zullen deze sneller worden afgerond. Hierdoor is er genoeg tijd over voor andere leuke activiteiten, zoals buitenspelen.
  4. Ontwikkeling taalvaardigheid: volgens onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt een typecursus voor kinderen de taalvaardigheid te verbeteren. Zo maken kinderen met een typediploma minder fouten tijdens spelling- en taalopdrachten en waren hun schrijverslagen gemiddeld beter.
  5. Profijt lange termijn: de vaardigheden om snel en blind te typen zullen kinderen niet verleren en dragen ze voor de rest van hun leven met zich mee.  Dit kan voordeel opleveren bij verdere studies en bij sommige functies in hun carrière.

Typecursus dyslexie

Heeft uw kind dyslexie? Een typecursus online kan uw kind helpen om de taalvaardigheid beter onder de knie te krijgen. Kinderen met dyslexie hebben immers moeite met het automatiseren van lezen en schrijven. Een typecursus voor kinderen richt zich op deze vaardigheid en helpt kinderen op een leuke wijze met taal om te gaan. Zo kunnen beperkingen die dyslexie teweegbrengt ingeperkt worden.

Voordelen thuiscursus typen

  • Leren op eigen tempo
  • Geen reistijd
  • Makkelijk in te plannen
  • Leren op een leuke manier

Typecursussen voor uw kind vergelijken?

Bent u op zoek naar een typecursus voor uw kind? Er zijn verschillende aanbieders die een typecursus thuiscursus aanbieden. Op Alleopleidingenencursussen.nl zijn alle typecursussen overzichtelijk weergeven. Starten met de typecursus bij uw gewenste aanbieder kan direct bij Alleopleidingenencursussen.

Bekijk alle Kinderen