Over opleiding tolk vertaler

Een vertaler en een tolk hebben twee heel verschillende beroepen: de vertaler verwoord een tekst met behulp van naslagwerk, terwijl een tolk de kennis van een taal direct beschikbaar moet hebben. Ondanks dit verschil geven beide beroepen de mogelijkheid een reis rond de wereld te maken. Om deze trip te kunnen maken, is het wel noodzakelijk de nodige kennis van taal en cultuur machtig te zijn. In een opleiding vertaler of opleiding tolk leert u alle kennis en vaardigheden om in deze unieke vertaalbranche aan de slag te gaan. U maakt kennis met alle aspecten die met de door u gekozen taal te maken hebben. Denk aan taalkunde en grammatica, maar ook maatschappelijke of culturele verschillen met het desbetreffende land. Ook wordt er genoeg aandacht aan praktijkvaardigheden besteed met behulp van spreek- en luisteropdrachten. Na het afronden van de opleiding tolk of vertaler ontvangt u een erkend diploma en kunt u als professional van start gaan.

Is een vertaler opleiding iets voor mij?

Vindt u het leuk om op vakantie de lokale taal te leren? Bent u geïnteresseerd in andere culturen? Bent u graag met teksten bezig? En wilt u werken in een dynamisch en divers vakgebied? Dan is een vertaler opleiding iets voor u. Om vertaler met een opleiding vertaler of tolk met een opleiding tolk te worden, is het een vereiste dat u een vreemde taal machtig bent. Dit kan bijvoorbeeld uw moedertaal zijn of een andere taal die u goed beheerst, zoals het Engels, Duits of het Frans. Aan de hand van de door u gekozen taal gaat u zich op een hoog niveau verdiepen in taal en cultuur. Aangezien een vertaalopleiding middels een thuisstudie kan worden gevolgd, is een opleiding tolk vertaler eenvoudig te combineren met werk en gezin.  

Opleiding vertaler vergelijken

Wilt u zichzelf verder ontwikkelen in de taal én een beroep als vertaler of tolk starten? Begin met het volgen van een opleiding vertaler of opleiding tolk. Op Alleopleidingenencursussen.nl vindt u alle aanbieders met een vertaalopleiding. Vergelijk alle opleiding tolk en vertaler, kies een passende thuisstudie en ga direct van start.

Civas opleidingen thuisstudie gratis proefles