Waarom leren programmeren voor kinderen?

Programmeren wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Zo zal programmeren in de toekomst wellicht even belangrijk worden als bijvoorbeeld het praten van de Engelse taal. Met de cursus programmeren leren kinderen meer over de werking van computers in plaats van het gebruik van computers. Hierbij gaat het niet enkel om het kennismaken van de programmeertaal. Kinderen leren tijdens de cursus programmeren vaardigheden aan, waar ze in elk beroep profijt mee zullen hebben. Denk aan creatief nadenken, ruimtelijk inzicht ontwikkelen en probleemoplossend vermogen gebruiken. Kinderen proberen op een speelse manier nieuwe dingen uit, ontwikkelen zich tijdens de cursus en leren gaande weg het echte werk van programmeren aan. Met een cursus programmeren hebben kinderen een voorsprong op de toekomst en liggen er veel kansen op hen te wachten.

Programmeren voor kinderen: spelend leren

Tijdens de cursus programmeren maken kinderen op spelenderwijze kennis met de beginselen van het programmeren. Aan de hand van instructievideo's, afbeeldingen en teksten leren ze stap voor stap een eigen robot of game te ontwikkelen. Doordat het lesmateriaal geheel online te bekijken is, kan de cursus programmeren thuis en in alle tijd worden gevolgd. Kinderen bepalen zelf op welk moment ze de cursus volgen en op welk tempo zij dit doen. Hiermee was programmeren voor kinderen nog nooit zo makkelijk en duidelijk!

Cursus programmeren vergelijken

De cursus programmeren is een leuke manier om kinderen op vroege leeftijd kennis te laten maken met programmeren en robotica. Er zijn verschillende aanbieders die een cursus programmeren voor kinderen organiseren. Bekijk en vergelijk alle aanbieders en bijbehorende tarieven op Alleopleidingenencursussen.nl. Omdat het een online cursus betreft, kunnen kinderen direct starten met de cursus programmeren.

Bekijk alle Kinderen