Informatie Kies de opleiding of cursus die bij u past! Thuisstudies Vakgebieden Cursussen Taalcursussen Kinderen Opleiding aanbieders Nieuws
Civas opleidingen thuisstudie gratis proefles

Volledige mbo opleidingen

Bij een thuisstudie mbo heeft u de mogelijkheid een volledige mbo opleiding te volgen. Net zoals de klassikale mbo opleidingen aan een onderwijsinstelling, studeert u bij een thuisstudie mbo voor een wettelijk erkend mbo-diploma. Dit doet u door zelfstandig de stof door te nemen en op afstand begeleid te worden door een docent. Een mbo thuisstudie is hiermee perfect te combineren met werk en een gezin.

Korte thuisstudie mbo

Naast volledige mbo opleidingen zijn er ook meerdere korte thuisstudies mbo te volgen. Dit is ideaal wanneer u in korte tijd kennis wil opdoen op een bepaald vakgebied. Zo hoeft u niet een volledige mbo opleiding te volgen, die u uiteindelijk ook niet gaat gebruiken. Daarnaast is een korte thuisstudie mbo ook een stuk goedkoper.

Leren in eigen tijd

Het grootste verschil is dat u bij een thuisstudie mbo leert met behulp van een speciaal ontwikkelende e-learning programma. Dit is een persoonlijke leeromgeving waarin lesmateriaal, opdrachten en video's worden weergeven. Bovendien heeft u net zoals elk andere opleiding contact met een persoonlijke begeleider, die uw opdrachten nakijkt en vragen beantwoord. 

Voordelen thuisstudie mbo

In vergelijking met een klassikale mbo opleiding heeft thuis school mbo meerdere voordelen:

  • Geen vast startmoment: het volgen van een thuisstudie mbo kan het hele jaar door. Hiervoor hoeft u niet te wachten op een vast startmoment.
  • Studeren op eigen tempo: bij een thuisopleiding mbo studeert u zelfstandig thuis. Zo hoeft u zich niet te houden aan deadlines of een verplicht leertempo. U kan alle tijd nemen om de leerstof op te nemen. Omdat de leerstof online staat, kunt u ook zo vaak u wilt de stof bekijken.
  • Zelf inplannen examen: het examen voor je mbo diploma kunt u zelf inplannen. Hierdoor maakt u een examen wanneer het u uitkomt en wanneer u er écht klaar voor bent.
  • Persoonlijke begeleiding: bij uw mbo thuisopleiding wordt u geholpen door een persoonlijke begeleiding. Deze docent op afstand bekijkt uw gemaakte opdrachten na en voorziet deze van feedback. Ook kunt u bij vragen en problemen bij de docent terecht.
  • Meer carrière mogelijkheden: wanneer u uw thuisstudie mbo heeft afgerond, ontvangt u een erkend mbo-diploma. Hierdoor bent u direct breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Aanbieders thuisstudie mbo vergelijken?

Wacht niet langer en behaal uw mbo diploma met een thuisstudie mbo. Bekijk en vergelijk alle studieaanbieders op Alleopleidingenencursussen.nl. Aanmelden kan direct met één druk op de knop.