Wat kan u na de opleiding MBO Dierenassistent paraveterinair?

Als dierenassistent bent u de helpende hand van de dierenarts. Dat betekent dat u onder toezicht van de dierenarts ook zelf medische handelingen mag verrichten. Dit kunnen handelingen zijn als wonden schoonmaken en verbinden of hechtingen verwijderen, maar ook nagels knippen. Daarnaast voert u als assistent administratieve taken uit. Dit zijn taken als het leiden van de receptie, het maken van een planning en het schrijven van rapporten. U komt als dierenassistent niet alleen in contact met dieren, maar ook met hun baasjes. Het is uw taak om de baasjes te ontvangen, te begeleiden, te helpen en hun vragen te beantwoorden. Bent u zorgvuldig, beleefd en gemakkelijk in de omgang en bent u bovendien gek op dieren? Dan bent u dé geschikte persoon om dierenassistent te worden. Na het afronden van de opleiding MBO Dierenassistent paraveterinair kunt u uiteraard aan de slag gaan bij een dierenartspraktijk of dierenkliniek, maar u kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld bij een laboratorium of een dierenspeciaalzaak aan de slag te gaan.

Opleiding MBO Dierenassistent paraveterinair thuis volgen

De opleiding MBO Dierenassistent paraveterinair schenkt grote aandacht aan alle kennis en vaardigheden waar u als dierenassistent over dient te beschikken. Hierdoor sluit de opleiding aan op de praktijk. Zo leert u niet alleen over medische kennis, maar wordt er ook aandacht besteed aan EHBO bij dieren en laboratoriumwerkzaamheden. Doordat u de opleiding MBO Dierenassistent paraveterinair thuis kunt volgen, kunt u uw opleiding goed combineren met bijvoorbeeld uw baan of uw drukke privéleven. U beslist zelf waar en wanneer u studeert en bovendien bepaalt u zelf wanneer u een examen aflegt. Hoewel stagelopen een verplicht onderdeel van de opleiding is, mag u hier de indeling zelf voor bepalen (in overleg met het stagebedrijf). Zo kunt u zelf beslissen of u fulltime, parttime of hele of halve dagen stage kunt en wil lopen. Hierdoor is de opleiding ook weer goed te combineren met uw baan of andere bezigheden.

Starten met de opleiding MBO Dierenassistent paraveterinair

Ziet u zichzelf al dieren en hun baasjes ontvangen in de dierenartspraktijk en ziet u zichzelf de dierenarts al assisteren tijdens de behandeling van de dieren? Wacht dan niet langer en meld u direct aan voor de opleiding MBO Dierenassistent paraveterinair.
Alle Opleidingen en Cursussen heeft voor u alle aanbieders bij elkaar gezet. Kies de opleiding dierenassistent die u het meest aanspreekt en meld u direct aan. Starten kan direct.

Bekijk alle Vakgebieden