Wat houdt de opleiding MBO Tekenaar Constructeur in?

Kunt u goed nauwkeurig werken en kunt u daarnaast goed vooruit denken? Dat is zeer belangrijk om als tekenaar constructeur te functioneren. Tijdens de opleiding leert u hoe u technische tekeningen op papier maakt, maar ook hoe u digitale tekenprogramma’s moet gebruiken. Deze digitale tekenprogramma’s worden ook wel CAD, Computer Aided Design programma’s, genoemd. U leert hoe u de juiste maten kiest en gebruikt voor uw ontwerp, hoe u de kosten berekend voor het maken van uw ontwerp en u leert hoe u uw ontwerp controleert op allerlei veiligheidspunten. Bovendien komen algemene vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap aan bod.

Wat doet u als Tekenaar Constructeur?

Als tekenaar constructeur gaat u zelfstandig te werk binnen een team van andere werkvoorbereiders en de opdrachtgever. Vaak komt u na de opleiding MBO Tekenaar Constructeur terecht op afdelingen als de tekenkamer, productontwikkeling of engeneering van middelgrote bedrijven die producten maken. Uw taken bestaan onder andere uit:

  • Het verzamelen van informatie voor het tekenen van technische producten en installaties
  • Het tekenen van technische producten en installaties
  • Het opstellen van materiaaloverzichten
  • Het uitvoeren van onderzoek voor ontwerpspecificaties
  • Het uitwerken van ontwerpen voor werktuigbouwkundige producten
  • Het ondersteunen bij de voorbereiding van de productie van technische producten

Opleiding MBO Tekenaar Constructeur vanuit huis

Met een thuisopleiding MBO Tekenaar Constructeur heeft u de mogelijkheid om vanuit huis te studeren. Hierdoor bepaalt u zelf waar, wanneer en op welk tempo u studeert. Op deze manier kunt u namelijk zelf bepalen wanneer u leert, wanneer u opdrachten maakt en wanneer u examens aflegt. Er gelden bovendien geen verplichtingen, deadlines en vaste einddata. Zo kan iedereen de opleiding volgen en is de opleiding goed te combineren met een baan en een gezinsleven. U heeft zelf de volledige regie over de opleiding in eigen handen. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding MBO Tekenaar Constructeur dient u minimaal over een MBO-niveau 2 diploma of een VMBO diploma te beschikken. Beschikt u niet over de juiste vooropleiding? Dan kunt u een toelatingstoets maken om toch toegelaten te worden tot de opleiding.

Opleidingen MBO Tekenaar Constructeur vergelijken

Bent u geïnteresseerd in de opleiding MBO Tekenaar Constructeur? Dan kunt u zich eenvoudig aanmelden via Alle Opleidingen en Cursussen. Alleopleidigenencursussen heeft namelijk alle aanbieders voor een MBO-opleiding Tekenaar Constructeur voor u geselecteerd. Hierdoor kunt u het aanbod gemakkelijk vergelijken en de aanbieder die het best bij u past kiezen. Vervolgens kunt u zich aanmelden en direct starten met de opleiding.

Bekijk alle Thuisstudies