Wat doet u als Werkvoorbereider Installaties?

Als werkvoorbereider installaties werkt u veel met andere mensen samen. Bovendien kan een werkvoorbereider installaties binnen verschillende sectoren terecht komen. Voorbeelden van sectoren zijn elektronica, klimaattechniek, werktuigkundige installaties, communicatietechniek en machinebouw. Als werkvoorbereider installaties voert u de volgende taken uit:

  • Het verzamelen van productinformatie
  • Het samenstellen van uitvoeringsinformatie
  • De verzorging van middelen en materialen
  • Het samenstellen en delen van technische informatie en productiegegevens
  • Het maken van (na)calculaties
  • Het opstellen van offertes
  • Het administreren van productiegegevens
  • Het ondersteunen van de projectleider

Flexibel studeren met de opleiding MBO Werkvoorbereider Installaties

Wilt u de opleiding MBO Werkvoorbereider Installaties combineren met een baan of gezinsleven? Dat is mogelijk door de optie om flexibel vanuit huis te studeren. Met een thuisstudie MBO Werkvoorbereider Installaties kunt u altijd en overal studeren. U bepaalt dan zelf wanneer u opdrachten maakt, wanneer u leert en wanneer u examens maakt. Ook zijn er geen deadlines en andere verplichtingen aan de opleiding verbonden. Uw opleiding wordt op afstand verzorgt door docenten met ervaring in de praktijk via speciaal ontwikkelde e-learning programma’s.
Omdat de opleiding voor een groot deel gekoppeld wordt aan de praktijk, is het verplicht om stage te lopen. Op deze manier kunt u de theorie die u leert direct toepassen in de praktijk. Als u al een baan heeft binnen dit werkgebied kunt u deze werkplek gebruiken als stageplek. Wanneer u geen geschikte werkplek heeft, kunt u zelf een bedrijf zoeken waar u stage wilt lopen.

Direct starten met de opleiding MBO Werkvoorbereider Installaties

Bent u geïnteresseerd in een flexibele opleiding MBO Werkvoorbereider Installaties? Dan kunt u zich eenvoudig aanmelden via Alleopleidingenencursussen.nl. Allereerst bekijkt u het aanbod aanbieders van Alle Opleidingen en Cursussen. Vervolgens vergelijkt u de verschillende aanbieders van de opleiding MBO Werkvoorbereider Installaties. Heeft u een geschikte aanbieder gevonden? Dan meld u zich aan en kunt u direct starten. Waar wacht u nog op?

Bekijk alle Thuisstudies