Leerstof van een cursus autotechniek

Tijdens het volgen van een automonteur cursus leert u vrijwel alles wat u moet weten om een auto te repareren. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke auto-onderdelen zoals de koppeling, remblokken, uitlaat, airbag, stoelen en olietank. U leert deze niet alleen bij naam te benoemen, maar ook te vervangen, repareren en te verwijderen. Een autotechniek cursus gaat dan ook niet alleen over theorie, maar vooral over de praktijk. U maakt bijvoorbeeld de motorkap open en krijgt de opdracht alle onderdelen te benoemen met bijbehorende functie. Of u komt onder een auto te liggen en moet daar de onderdelen verwijderen of repareren. Bij een cursus tot automonteur leert u stapsgewijs alle aspecten van een auto kennen.  

Kenmerken van een autotechniek cursus

Het volgen van een automonteur cursus kent meerdere voordelen. Allereerst hoeft u bij kleinere reparaties niet meer naar de garage om uw auto achter te laten. Stap uw huis uit, pak de gereedschapskist en repareer zelf het beschadigde auto-onderdeel. Dit betekent dan ook dat een autotechniek cursus u qua geld uiteindelijk terugbetaalt. Immers, u hoeft geen geld meer uit te geven aan reparatiekosten van de garage. Ook bent u na een cursus autotechniek in staat beschadigingen aan uw auto te voorkomen. Mocht u het nodig vinden, dan kunt u na zo een cursus eventuele rekeningen van de garage bekijken en opmerkelijke kosten bespreken.

Cursus tot automonteur afgemaakt?

Na een cursus autotechniek voor beginners bent u in staat uw auto zelf te repareren en te onderhouden. Zoekt u wellicht een nieuwe baan? Dan kunt u aan de slag als automonteur of ontwerper. Aangezien de vraag naar auto's, en dus ook autoreparaties, hoog ligt, is de kans op een nieuwe baan binnen de automarkt vrij groot. Volg een cursus tot automonteur en verbreedt uw kennis.

Bekijk alle Cursussen