Wordt u een ambitieuze journalist?

Ziet u zichzelf al mensen interviewen en journalistieke teksten schrijven? Tijdens de opleiding HBO-Bachelor Journalistiek komt het allemaal aan bod. Als journalist is het belangrijk dat u in staat bent om uw verhaal via verschillende wegen en op verschillende manieren over te brengen op het publiek. Met een diploma voor de opleiding HBO-Bachelor Journalistiek kunt u aan de slag gaan als journalist binnen verschillende sectoren. Zo kunt u als journalist terecht bij de radio, de televisie, de overheid of het bedrijfsleven. Ook kunt u aan de slag gaan als redacteur bij een dagblad of tijdschrift. Omdat journalistiek een zeer veelzijdig vak is, kunt u ook aan de slag gaan als programmamaker, communicatiemanager of producer.

Flexibele opleiding HBO-Bachelor Journalistiek

De opleiding HBO-Bachelor Journalistiek begint met het behandelen van de basisvaardigheden waarover een goede journalist dient te beschikken. Hieronder vallen onder andere het schrijven van teksten, het maken van beelden en het selecteren van media. Ook wordt uw algemene kennis uitgebreid op bijvoorbeeld het gebied van geschiedenis, politiek, kunst, cultuur en economie. Later zal u zich verdiepen in praktische vaardigheden en leert u meer over het beoordelen van informatiebronnen. Zo bent u als journalist in staat de nieuwswaarde van journalistieke onderwerpen te beoordelen en kunt u tekstuele bouwplannen ontwikkelen. Op het einde van de rit bent u degene die informatie uit de juiste bronnen kan halen en goedlopende journalistieke stukken kan schrijven.

U kunt de opleiding HBO-Bachelor Journalistiek vanuit huis volgen.

Hierdoor bent u flexibel in het bepalen van waar en wanneer u studeert. U beslist zelf over de momenten waarop u leert, opdrachten maakt en examens aflegt. De opleiding HBO-Bachelor Journalistiek is dus uitermate geschikt voor diegene die naast hun studie een baan hebben, een druk privéleven hebben of simpelweg geen zin hebben om klassikaal te studeren.

HBO-Bachelor Journalistiek volgen?

Heeft u interesse in een functie als journalist voor een krant, vakblad of online platform of wilt u met uw vlotte schrijfstijl en analytisch vermogen van voordeel zijn voor een organisatie? Kies dan voor de opleiding HBO-Bachelor Journalistiek. U zal als journalist een veelzijdig vak beoefend, kunt u veel verschillende functies vervullen na het afronden van de studie.

Wilt u de opleiding HBO-Bachelor Journalistiek volgen? Wacht dan niet langer en meld u direct aan. Alle Opleidingen en Cursussen heeft alle aanbieders die een opleiding journalistiek aanbieden voor u geselecteerd. Kies de opleiding die u het meest aanspreekt en meld u direct aan. Starten kan direct.

Bekijk alle Thuisstudies