Na de opleiding HBO-Bachelor Bouwkunde

Kunt u goed zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken? Bent u daarnaast goed in rekenen en systematisch denken? Dan beschikt u over belangrijke competenties om te functioneren als bouwkundige. Als bouwkundige moet u bovendien beschikken over ruimtelijk inzicht en inlevingsvermogen en is het belangrijk dat u nauwkeurig te werk kan gaan. Nieuwe wetgeving, nieuwe technieken, nieuwe materialen en thema’s als duurzaamheid en milieu zijn voorbeelden van onderwerpen die aan bod zullen komen. Tijdens de opleiding HBO-Bachelor Bouwkunde wordt u breed opgeleid en leert u hoe u moet inspelen op de voortdurende veranderende bouwsector. Als afgestudeerd bouwkundige kunt u op veel verschillende plekken terecht komen. Zo kunt u onder andere aan de slag gaan als projectleider of als bouwplaatsmanager, maar ook als verkeerskundige, watermanager of constructeur. U kunt zelfs leraar bouwkunde worden met de opleiding HBO-Bachelor Bouwkunde. Andere mogelijke functies zijn bijvoorbeeld bouwkundig tekenaar, bouwkundig adviseur, werkvoorbereider, opzichter en projectontwikkelaar.   

Waarom de HBO-Bachelor Bouwkunde vanuit thuis?

Bent u werkzaam in de bouwsector en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u nog niet werkzaam in de bouw, maar u hier in de toekomst graag gaan werken? Wilt of kunt u bovendien niet klassikaal studeren? Dan is de opleiding HBO-Bachelor Bouwkunde een geschikte keuze voor u. Het kiezen voor een thuisstudie HBO-Bachelor Bouwkunde kent een aantal voordelen:

  • Flexibel studeren: u bepaalt zelf uw startdatum en kunt bovendien direct starten nadat u zich heeft aangemeld.
  • Ondersteuning door topdocenten: u wordt op afstand bijgestaan door topdocenten met ervaring in de praktijk. Bovendien zorgen deze docent ervoor dat problemen en/of vragen worden opgelost.
  • Geen toelatingseisen: er zijn geen vooropleidingseisen aan de opleiding verbonden. Bovendien zijn leeftijd, afkomst en niveau van ondergeschikt belang.
  • Kies uw eigen tempo: u bepaalt zelf waar en wanneer u studeert. Dit houdt in dat u zelf beslist over de momenten waarop u leert, opdrachten maakt en examens aflegt. Er zijn geen verplichtingen of deadlines verbonden aan de opleiding.
  • Geen reistijd en reiskosten: u volgt uw opleiding via een speciaal ontwikkelde e-learning programma. Hierdoor hoeft u, op uw examen na, nergens heen te reizen waardoor u een heleboel reistijd en reiskosten bespaard.
  • Goed te combineren met een baan: wilt u een carriereswitch maken of wilt u uw kennis opfrissen? Doordat u een thuisstudie altijd en overal kan volgen, kunt u de opleiding goed combineren met uw baan.

Starten met de HBO-Bachelor Bouwkunde

Bent u geïnteresseerd in de opleiding HBO-Bachelor Bouwkunde? Wacht dan niet langer en meld u aan. Starten kan dan direct. Aanmelden doet u eenvoudig via Alleopleidingenecursussen.nl:

  1. Bekijk alle aanbieders met de opleiding HBO-Bachelor Bouwkunde die Alle Opleidingen en Cursussen voor u heeft geselecteerd.
  2. Kies de aanbieder die het best bij u past.
  3. Meld u aan voor de opleiding en start direct.
Bekijk alle Thuisstudies