Ben ik geschikt voor de HBO-Bachelor Informatica?

Om te kunnen functioneren op het gebied van informatica is het belangrijk dat u goed kunt samenwerken en communiceren. U bevindt zich namelijk vaak in situaties waarin u moet vergaderen, presenteren, luisteren, discussiëren, doorvragen en rapporteren. Daarnaast is het belangrijk dat u accuraat kunt werken. Een klein foutje kan namelijk al grote gevolgen hebben. Ook analytisch denken behoord tot de competenties waarover u dient te beschikken. U moet namelijk bedrijfsprocessen, informatie(behoeften), technische modellen en producten kunnen analyseren. Vanuit uw analyses moet u in staat zijn om adviezen uit te brengen over aanpassingen in bedrijfsprocessen of informatiesystemen en over het sturen van een project. Doordat informatica een voortdurend veranderend vakgebied is, is het belangrijk dat u ook na uw afstuderen wilt blijven leren. Herkent u zichzelf in de hiervoor genoemde competenties? Dan is de opleiding HBO-Bachelor Informatica wellicht een goede keuze voor u.

Carrièreperspectief na de HBO-Bachelor Informatica

Na het afronden van de opleiding HBO-Bachelor Informatica kunt u in iedere branche waar intensief gebruik wordt gemaakt van computers terecht komen in de softwareontwikkeling. Zo kunt u bijvoorbeeld aan de slag gaan als software engineer, wat inhoudt dat u softwareontwikkelaar en software technicus bent. Ook kunt u aan de slag gaan als systeemontwerper. Als systeemontwerper bent u degene die informatiesystemen die voldoen aan gebruikersbehoeften ontwerpt. Daarnaast kunt u aan de slag gaan als informatieanalist of softwarespecialist.
Na enkele jaren werkervaring kunt u doorgroeien naar andere functies als ICT-projectleider, ICT-beheerder en ICT-manager. Ook kunt u dan functies als Technical accountmanager en informatiemanager vervullen.

Thuisstudie HBO-Bachelor Informatica

Wilt u de opleiding HBO-Bachelor Informatica volgen naast uw baan of drukke privéleven? Of wilt u liever niet klassikaal studeren? Dan heeft u met de opleiding HBO-Bachelor Informatica de mogelijkheid om flexibel te studeren. Hierdoor kunt u waar en wanneer u dat wilt studeren. U bepaalt zelf wanneer u leert, opdrachten maakt en examens aflegt. Bovendien zijn er geen deadlines of andere verplichtingen aan de opleiding verbonden. Tijdens uw opleiding wordt u bijgestaan door topdocenten uit de praktijk en krijgt u op afstand les via speciaal ontwikkelde e-learning programma’s. Door voor een thuisstudie HBO-Bachelor Informatica te kiezen is de opleiding door iedereen te volgen.

Starten met de opleiding HBO-Bachelor Informatica

Bent u ambitieus en houdt u van programmeren? Leert u bovendien graag alles over het testen en implementeren van applicaties? Wacht dan niet langer en meld u aan voor de opleiding HBO-Bachelor Informatica. Aanmelden voor de opleiding doet u eenvoudig via Alleopleidingenencursussen:

  1. Bekijk alle aanbieders voor een opleiding HBO-Bachelor Informatica op Alleopleidingenencursussen.nl
  2. Kies de aanbieder en opleiding die het best bij u past
  3. Meld u aan en start direct met uw opleiding HBO-Bachelor Informatica
Bekijk alle Thuisstudies